Adult

Resepi sup daging utara - Resipi Bihun Sup Utara Original. Memang Sedap & Mudah Masak.


RESIPI MI HOON SUP UTARA






Dah lama juga plan nak buat tapi tu lah, mood belum sampai, jiwa rajin, hati rasa malas, bila hati rajin, jiwa pulak malas, kesudahannya, kau tengok gambar mi hoon sup utara orang lain ajer lah gamaknya.







Barulah sedap digandingkan dengan nasi daging.


BIHUN SUP UTARA


Hahaha ini pesanan untuk anak anak yang baru belajar memasak lah.



Sebagai rasa utama dalam resepi sup daging sedap ini, kami suka menggunakan daging di bahagian tulang terutama tulang leher.




Bihun Sup Utara


Rebuskan ayam bersama air sehingga ayam empuk.

Blender 30biji cili padi dan 3 ulas bwg putih,campurkan dengan kicap manis Thanks for Viewing!!! Kemudian masukkan sedikit air.


Tertunailah Hasrat Di Hati: Resepi Sup Daging Utara


Tambahkan gula garam serta gula secukup rasa.

Bawang goreng, hirisan daun sup dan daun bawang tu biasalah, sebagai penambah aroma.


Description: Resipi che mat kongsikan kat bawah ni.

Sexy:
Funny:
Views: 7054 Date: 09.03.2022 Favorited: 156 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +230reps
    Buka ikatan sup bunjut dan blender bahan2 rempah bunjut, dan isi air penuh blender sehingga 3x. 5.Masukkan lengkuas dan batang sup. 6.Tambah air secukupnyer,masak sehingga 2jam atau sehingga daging benar-benar empuk. 7.Setelah daging empuk baru dimasuk garam dan perasa. 8.Taburkan hirisan daun bawang dan bawang goreng.
    By: apfelgruen|||https://www.facebook.com/ApfelgrΓΌn-476019839141971/|||https://twitter.com/apfelgruen|||https://www.youtube.com/watch?v=5AHICBR4oVQ
    +307reps
    Resipi Sup Daging Lembu Utara. (Photo: NMA) Bahan-bahan 2000 ml air 1 kg tulang leher daging yang berisi 3 ulas bawang merah, dihiris nipis 1 bawang Bombay, dihiris nipis 3 ulas bawang putih, diketuk 40 g halia muda, dihiris 3 sudu besar minyak sayuran 1 batang kayu manis 1 biji bunga lawang 3 biji bunga cengkih 3 biji buah pelaga
    By: freethecows|||https://www.facebook.com/theVeganRevoIution/posts|||https://twitter.com/sillyforwilly|||https://www.youtube.com/channel/UCBQXySNpkHjhhdKhCU21s9w
    +353reps
    Basuh bersih tulang dan daging. Masukkan semua bahan dalam periuk. Rebus dengan api sederhana besar sehingga daging empuk. Ianya memakan masa hampir 1 jam setengah-2 jam jika gunakan periuk biasa. Boleh guna pressure cooker 40 minit untuk cepatkan proses empukkan daging.
    By: awreathafranklin|||https://www.facebook.com/LEOLynnMA/photos/a.1078813462145185/3147042908655553/|||https://twitter.com/salini_banana|||https://www.reddit.com/user/awreathafranklin
    +282reps
    Rebus daging menggunakan pressure cooker. Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis semua bahan tumis sehingga wangi. Masukkan sedikit air dan kemudian masukkan ubi kentang dan karot. Masak sehingga ubi kentang lembut. Setelah daging empuk, tuang bahan yang ditumis ke dalam daging yang direbus. Masukkan garam, sedikit ajino-moto dan sesuaikan rasa.
    By: Aye_why_jay|||https://www.facebook.com/jay.why.5209|||https://twitter.com/Jay_aye_whY|||https://www.youtube.com/watch?v=sya2QAzmH1s
    +236reps
    CARA MEMBUAT: 1. Semua bahan untuk dikisar goreng tanpa minyak sehingga wangi dengan api perlahan. IKLAN 2. Kemudian kisar semua bahan-bahan yang telah digoreng tadi. 3. Masukkan bahan kisar bersama daging dan masukkan kicap, kacau sebati dan perapkan daging 1 – 2 jam. 4.
    By: ciavs|||https://www.facebook.com/Ciavsini/|||https://twitter.com/Ciavs|||https://www.youtube.com/watch?v=vxHYjIfwwQY
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA