Adult

Bihun goreng che nom - Resepi Bihun Goreng Singapura



Hakak nk kabo nidaun limau purut letak last2kang pahitmcm hakak buat nitulah eksaited sangatpahitnya tu lekat di hati.


Before you continue to YouTube


Dengan campuran bahan ini, menjadikan bihun goreng semakin kaya rasa dan lezat.





Rendam bihun hingga matang, pada air mendidih.







Masukkan pula mee kuning sambil di kacau hingga sebati dan mee bersalut dengan bahan tumis.



Taugeh dibuang ekor cuci dan toskan.






RESEPI BONDA




Taugeh ditambah pada saat akhir supaya tidak terlalu layu.

Tutorial resepi mee hoon goreng tomyam putih.



Sesekali kita ubah selera dari asyik masak bihun yang biasa aja.



Cara membuat bihun goreng sederhana: Ulek bumbu halus, lalu tumis hingga harum.

Kemudian masukkan semua bihun dan sedikit air.



Artikel dalam kesempatan kali ini akan membahas berbagai resep bihun goreng dengan beberapa cara olahan dengan menggunakan resep dan bumbu yang bervariasi.


Description: Masukkan udang fish cake dan fish ball sambil di kacau.

Sexy:
Funny:
Views: 5421 Date: 10.10.2022 Favorited: 65 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Sebelum ni i penah try wat bihun grg tomyam ni tp xmenjadi bau tomyam tu xmengancam cheeewahhh salahkan resepi plak.
Tak pasti pula bagaimana masakan ini mendapat nama begitu dan apa kaitannya dengan Singapura, tetapi rasanya memang sedap jika digabungkan dengan seafood yang segar seperti udang dan sotong.

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +380reps
    Bahan-Bahan: 1 bungkus bihun (400g) sedikit minyak, untuk menumis 1 mangkuk kecil isi udang 1 mangkuk kecil isi ayam, potong dadu 3 batang fish cake, potong dadu 1 kiub ikan bilis 2 biji telur kobis, cincang kasar karot, potong mancis sawi taugeh lada sulah (jika suka) garan dan gula secukup rasa bawang goreng dan daun bawang untuk hiasan
    By: Gameghoul|||https://www.facebook.com/gameghoul|||https://twitter.com/gameghoul|||https://soundcloud.com/gameghoul
    +359reps
    Hi semua, kali ni Che Nom nak share cara masak bihun goreng, cara yang sama macam mak Che Nom selalu buat kat rumah dulu. Selamat Mencuba :)//Bahasa Melayu- .
    By: furiox|||https://www.facebook.com/furioxsport|||https://twitter.com/furiox_gaming|||https://www.youtube.com/channel/UCqrPaRgARSfiu9t-o2-FAzA
    +241reps
    Bagi Che Nom, bahan utama untuk hasilkan bihun goreng siam ialah yang pertama, taucu, iaitu soya masin yang diperap, memang unik rasanya. Kedua, udang kering untuk rasa seafood yang sedap dalam masakan, dan air asam jawa sebagai bahan untuk seimbangkan rasa. Resepi ni juga tak perlu diletakkan sos cili atau tomato, kicap pun tak ada letak.
    By: Frostav|||https://www.facebook.com/FrostAv|||https://twitter.com/frostav|||https://www.youtube.com/watch?v=1cnosyWnU4M
    +236reps
    Kali ini, Che Nom nak sediakan menu ringkas, menu comfort food, iaitu Bihun sup ala Restoran Thai, dipadankan pula dengan โ€ฆ Mee Goreng Daging Ala Mamak Untuk kali ini, Che Nom nak kongsikan cara untuk masak Mee Goreng Daging ala Mamak versi sempoi atau express.
    By: AndrewGreenberg|||https://www.facebook.com/Andrew-Greenberg-145884558795817/|||https://twitter.com/andrewgreenberg|||http://andrewgreenberg.com/
    +78reps
    Masukkan bihun dan kacau sehingga sebati. Kemudian masukkan sayur-sayuran seperti karot, kobis, sawi dan teruskan kacau sehingga bihun lembut dan sebati. Tabur sedikit lada sulah, garam dan gula secukup rasa. Taugeh ditambah pada saat akhir supaya tidak terlalu layu. Angkat dan hiaskan dengan taburan bawang goreng dan daun bawang.
    By: BrianFoott|||https://www.facebook.com/BrianFoott|||https://twitter.com/BrianFoott|||https://www.reddit.com/user/BrianFoott
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA