Adult

Resepi mee kuah simple - Resepi Mee Kuah Yang Mudah Dibuat Dan Sedap Dimakan. Anda Wajib Cuba!


Resepi Mee Sup Istimewa Original Thai. Kuahnya Best, Melekat di Hati








Sekarang ni, dah ada resepi mee kuah Kelantan sedap yang dikongsikan oleh ni, bolehlah buat sendiri di rumah.


Resepi Mee Bandung Simple dan Sedap Rahsia Kuah Pekat




Hari tu tertengok kat FB ada kawan share resepi Sizzling Yee Me.



Mee bandung sangat terkenal di Muar, Johor dan masakan ini juga sangat mudah nak buat kalau tahu cara serta resepi rahsia yang guna air rebusan daging atau tulang dan udang sebagai penyedapnya.



Gula kena letak last sekali bila semuanya dah hampir masak.


11 Koleksi Resepi Mee Patut Cuba (Sedap, Mudah, Viral)










Resepi kari tanpa santan ni di ajar oleh mak mertua saya.

Nak mee goreng basah, lebihkan kuah masa masak.






Description: Jika anda suka makan makanan ini, anda boleh saja cuba buat sendiri di rumah dengan mengikut cara-caranya seperti yang dikongsikan termasuk paparan gambar-gambar satu persatu.

Sexy:
Funny:
Views: 1417 Date: 05.10.2022 Favorited: 4 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Setelah mendidih, masukkan ubi kentang yang telah dilecek adjust ikut kuantiti kuah supaya kuah tak terlalu pekat dan tak terlalu cair.

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +69reps
    12 Resepi Mee Berkuah Sedap Macam Makan Di Restoran, Mesti Cuba Ni CARA-CARANYA: 1- Ketuk bawang putih dan tumis di dalam kuali yang agak besar (awa pakai kuali mudah nak kacau). Kemudian masukkan cili boh dan tumis sekejap hingga agak pecah minyak 2- Masukkan sos cili dan sos tiram. Kemudian terus masukkan air secukupnya.
    By: gabbigail|||https://www.facebook.com/gabbigail.solomon|||https://twitter.com/gdobbrastine|||https://www.goodreads.com/user/show/104505386-gabbigail
    +32reps
    CARA PENYEDIAAN MEE KUAH : Rebus ubi sampai lembut, toskan dan kisar sehingga hancur. Seterusnya, blend halus bawang dan cili rebus. Rebus udang sampai masak, toskan. Kemudian, kopek kulit dan kepala udang. Air rebusan udang jangan dibuang ye. Blend hancur kulit dan kepala udang dengan air rebusan udang. Tuang dan tapiskan.
    By: ACAB187|||https://nn-no.facebook.com/pages/ACAB187/129614783797977|||https://twitter.com/DopingDave|||https://www.reddit.com/user/ACAB187
    +313reps
    1 kilo daging โ€“ bersihkan, potong nipis-nipis & rebus sehingga masak, simpan air rebusan daging & ketepikan. 1 biji bawang besar 2 inci halia 1 genggam udang kering Blendkan semua bahan-bahan di atas. 2 biji bawang kecil (dihiris nipis) 2 biji bawang putih (dihiris nipis) 1 tangkai serai (diketuk) 4 sb cili kering yang dikisar 4 sb sos tiram
    By: cyXie|||https://www.facebook.com/Cyxie-1723250564587369/|||https://twitter.com/cyxcyx919|||https://www.youtube.com/watch?v=iL6dX5xrOTs
    +313reps
    Ubi kentang yang dah digoreng โ€“ untuk pekatkan kuah Cara-cara 1. Rebus Tulang Daging / Daging Mula-mula kita rebuskan tulang daging/ daging bagi empuk dahulu. Air rebusan tu kan jangan di buang sebab nak buat stok kuah nanti. 2. Tumis Pes Panaskan minyak dan masukkan bahan bahan yang kita dah buat pes tadi ye.
    By: code_god|||https://www.facebook.com/officialcodegod/|||https://twitter.com/GOD__CODE|||https://www.youtube.com/playlist?list=PLa48GAynv3mdaXaqGfQXhT2IZyxpx6_f4
    +207reps
    CARA PENYEDIAAN: Tumis bahan blend lepas tu tuang daging tambah air daging sikit. Lepas tu tuang sos cili, kicap, gula, serbok perisa. Tunggu sampai mendidih pecah telur dlm kuah. Biar dia masak sekejap dah boleh letak mee, sawi, tauge dan daun sup. Dah mendidih dah boleh tuang dlm mangkuk.
    By: ellixann|||https://www.facebook.com/public/Lou-Mcinnes|||https://twitter.com/ellixann|||https://www.reddit.com/user/ellixann/
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA