Adult

Resepi soto che nom - Shell Out


Resepi Mee Soto Ayam Yang Lengkap!


Isi ayam yang telah sejuk, dicarik2 untuk ditabur atas soto nanti.



Masukkan carrot kicap pekat sos tomato sos cili dan sos tiram.



Lagi pulak, resepi ini saya pelajari dari Kak Yatie yang memang berasal dari Johor dan tinggal juga di Johor.



Kacau dan masak rempah sehingga garing.



Sebenarnya menyediakan Bakso ni sangat mudah dan cepat.

Ada pelbagai cara membuat sambal kicap.



Tumis serai titik dan bahan2 kisar halus hingga harum, masukkan daun limau purut dan terus memasak hingga menjadi pes yang pekat dan kelihatan kuning keemasan.



Ada yang menulis mengatakan sangat pelik bila saya memasukkan santan ke dalam kuah soto.





Jul 20 2014 - Explore Ichigo Sans board recipes chef wan on Pinterest.










Description: Beberapa tahun kebelakangan ini, Bakso adalah antara masakan Indonesia yang sangat femes dan banyak di jual di sini.

Sexy:
Funny:
Views: 5327 Date: 01.09.2022 Favorited: 163 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Pada kawan2 yg pening nak masak apa dngn ayam tu bolehlah cuba resepi ni tak rugi mencubanyammng sedap sangat.
Mungkin juga kerana memory disk masih kosong, jadi banyak memori dapat disimpan.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +217reps
    Resepi Soto Ayam Istimewa, memang sangat istimewa kerana pembantu rumah Che Nom yang share resepi ni. Cara penyediaan tak susah sangat cuma memerlukan masa yang agak panjang untuk disediakan
    By: edtasty|||https://www.facebook.com/centralprop/posts/2962058743854930|||https://twitter.com/rpdm82|||https://www.youtube.com/channel/UCSLbdRIXvmZxIwKGYwPOE4g
    +150reps
    Paprik Ayam Restoran Tomyam Thai. Kali ni jom kita tengok resepi Ayam Masak Paprik ala kedai tomyam yang pedas dan mantap. Lama dulu Che Nom dah …. View details Β».
    By: Athied|||https://en-gb.facebook.com/athiedceleb.unyiil|||https://twitter.com/athied|||https://www.youtube.com/channel/UCXd4VxbqDzO9dwS9zDl0X-g
    +240reps
    Hidangan resepi soto johor. Resepi soto ayam istimewa, memang sangat istimewa kerana pembantu rumah che nom yang share ni. A super quick overview on how to make soto ayam nosaibasfood style. Resepi soto johor ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, mungkin salah satunya sobat. Orang-orang jaman now memang.
    By: cleanercut|||https://www.facebook.com/cleanercut|||https://twitter.com/cleanercut/status/855785210985631745|||https://www.youtube.com/channel/UCOtWa5iVpmc7HxL5f6DGcWA
    +149reps
    Ok berbalik pada resepi ini, setakat ini, saya memang berpuashati atau mungkin juga kerana saya tak pernah mencuba lain lain resepi soto kot. Jadi macam mana nak dibuat perbandingan kan? Hari ni saya jadi kembang semangkuk bila hubby memuji kuah soto saya yang sedap. Biasanya dia tak akan memberi feedback sehingga ditanya.
    By: Catladydiva|||https://www.facebook.com/bigfishcasino/posts/1663112170424634:0|||https://twitter.com/sarah_liz_diva|||https://www.reddit.com/user/Catladydiva/
    +139reps
    Bahan-bahan : Β½ kilo sotong bersihkan dan toskan. 1 biji bawang besar-hiris nipis. 3 ulas bawang putih-ketuk. 2 tangkai cili merah-hiris. 7 biji cili api atau ikut kepedasan masing2-hiris. 1 inci halia-hiris nipis. Sebatang serai-ketuk. 1 keping asam keping.
    By: Bob_The_Bandit|||https://www.facebook.com/bobthetexasbandit/|||https://twitter.com/Bandit_Bob|||https://www.youtube.com/watch?v=USSifFegits
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA