Adult

Pisang nipah boleh buat apa - Warisan Petani: WW 168 : Buah Pisang Nipah



Setiap tandan pula mempunyai 7 hingga 9 sikat dengan bilangan 100 hingga 200.




Ketahui 14 Jenis Pisang dan Cara yang Tepat untuk Mengolahnya


Pisang raja tidak banyak dalam pasaran tempatan.



Allah panggil orang membazir sebagai saudara mara syaitan.

Hari ini saya hanya ingin kongsikan resepi biasa sahaja iaitu pengat pisang.













Pisang kelat lega biasa dibuat goreng pisang atau disira sebaliknya pisang kelat keling tidak sesuai digoreng.






Description: Pisang ini juga termasuk dalam jenis pisang olahan, daging buahnya cenderung kenyal sehingga kurang enak apabila kamu makan secara langsung.

Sexy:
Funny:
Views: 8814 Date: 11.12.2022 Favorited: 6 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Warna buah matangnya kuning terang, mudah dikupas dan isinya agak kekuningan.
Saya ingin kongsikan sedikit intipati kuliah Zohor oleh Ustaz Meor di surau tempat saya bekerja.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +122reps
    Bukan sahaja tidak dapat keampunan tapi dosa pula bertambah. Contoh, perkara yang boleh menambah dosa ialah melakukan pembaziran ketika berbuka puasa. Allah panggil orang membazir sebagai saudara mara syaitan. Contoh kedua bab morre, bila banyak makanan berlebihan, jangan kita bungkus sampai tak ingat pada orang lain. Ini pun boleh menambah dosa.
    By: GeneralDonut|||https://en-gb.facebook.com/public/Abdul-Gene%27s|||https://twitter.com/DonutGeneral|||https://www.youtube.com/playlist?list=PLKOT4-2m6kJU141S-dlWxfMI6NEtaryBK
    +293reps
    Sebenarnya, ada banyak lagi jenis pisang yang boleh didapati. Namun, kami senaraikan 10 jenis yang terkenal untuk anda ketahui. Setiap pisang ini mempunyai keunikan, khasiat dan kegunaan yang tersendiri. Jika boleh gunakan dalam masakan, jangan lupa untuk dapatkannya dan cuba sendiri di rumah. Selamat mencuba! Artikel Menarik Lain
    By: faroffland|||https://www.facebook.com/faroffland/|||https://twitter.com/far_off_land|||https://www.reddit.com/user/faroffland
    +229reps
    Pengat pisang nipah sangat sedap dimakan suam-suam panas. Namun ada juga yang letak ais dalam pengat ala-ala cendol gitu. Tapi ia terpulang pada cita rasa anda. Anda boleh simpan dulu resepi di wall facebook, jika ada kelapangan boleh buat nanti. Dan boleh juga share resepi ini pada kawan-kawan supaya sama-sama dapat berkongsi rezeki.
    By: c_h_u_c_k|||https://www.facebook.com/C-H-O-Y-U-C-K-S-2155949487994369/|||https://twitter.com/luchickC|||https://www.youtube.com/user/CookieWKZ/videos
    +199reps
    3. Pisang Tanduk Pisang ini berbentuk panjang, pada peringkat permulaannya ianya berwarna hijau dan kemudian berubah menjadi warna kuning pucat. Ianya berkulit tebal dan senang dikupas.Isinya berwarna kekuningan atau oren apabila masak. Satu tandan pisang tanduk yang besar, beratnya boleh menjangkau antara 15 hingga 30 kilogram.
    By: beanmiester|||https://www.facebook.com/weymouthsealife/posts|||https://twitter.com/beanmiester|||https://www.youtube.com/user/beanmeister
    +181reps
    Jarang sekali kita buat sendiri. Tapi kalau ini apa kata kita buat sendiri dan boleh buat atau sediakan secara frozen. Lepas ni dah tak susah. Bila anda rasa nak makan je, boleh terus keluarkan dari peti ais dan masak. Mudah! Terima kasih Nora Mohd Rawi untuk perkongsian resipi Pisang Goreng Frozen ini πŸ™‚. Bahan-bahan: 1 cawan tepung beras
    By: cksunny|||https://www.facebook.com/cksunnymedia|||https://twitter.com/cksunnymedia|||https://www.youtube.com/channel/UCjzBfwDYsxMjlFLhIoa1Ttg
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA