Adult

Resepi ayam masak kicap viral - Resepi Ayam Masak Kicap yang padu Ala 3 Budak Gemok. Rasa Pedas



Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.



Masakan kicap 3 budak gemuk ni dimasak pekat dan cantik warnanya.



Resepi perkongsian ramai di laman Facebook dikongsikan oleh di laman Facebook.









Cuma satu hari bila terbaca IG beliau, saya tiba tiba menjadi kagum akan kegigihan dan semangat kental yang beliau miliki.





Tidak hairanlah mengapa ramai beratur panjang di kedai ayam percik di sekitar Kelantan.





Basuh ayam dengan air garam.



Penyudahnya godek-godek resepi dalam Google maka terhasil la resepi yang kami dapat dari sumber kak faa ni.








Description: Dengan sosnya yang hitam serta rasa kepedasan yang membuat anda menitiskan peluh.

Sexy:
Funny:
Views: 1221 Date: 27.10.2022 Favorited: 54 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +273reps
    Untuk perap ayam Serbuk cili (1 sudu besar atau lebih kalau lebih pedas) Kicap tamin dark soy sauce Bawang putih 6-10 ulas (blend halus atau tumbuk) 1 inci halia (blend atau tumbuk sekali dengan bawang putih ) Secubit garam (tapi kicap dah masin. tak payah letak pun takpe) Untuk tumis Bawang besar sebiji (hiris) Bawang putih 5 ulas (hiris)
    By: fidel_castrato|||https://www.facebook.com/Fidel-Castrato-255966201514066/|||https://twitter.com/FCastrato|||https://www.youtube.com/user/Blandak
    +32reps
    Kemudian goreng dalam minyak panas separuh masak supaya ayam rasa juicy. Dah goreng, angkat dan toskan. Kisar kesemua bahan kisar sehingga hancur. Gunakan minak menggoreng ayam tadi. Keluarkan sikit minyak yang berlebih. Masukkan bawang merah yang dihiris, bunga lawang, kulit kayu manis dan daun kari. Tumis sampai garing sikit dan naik bau.
    By: danniellaxx|||https://www.facebook.com/Danniella-Westbrook-to-win-dancing-on-ice-2010-x-262534552397/|||https://twitter.com/danniella_xx|||https://www.youtube.com/channel/UCX9WpQkOOSqI7eu5DkukykA
    +105reps
    CARA PENYEDIAAN AYAM KICAP MAYONIS : Tumis serai bagi garing. Masukkan bawang putih dan biarkan sehingga garing. Bila dah garing, masukkan tomato cincang. Masak sehingga tomato hancur dan tambah sedikit air. Bila dah hancur, masukkan sos cili dan kicap. Nak pedas boleh letak lebih, nak rasa masin manis boleh lebihkan kicap. Gaul sebati.
    By: AdmiralPellaeon|||https://www.facebook.com/AdmiralPellaeon|||https://twitter.com/APellaeon|||https://www.reddit.com/user/AdmiralPellaeon/
    +70reps
    Itu termasuklah saya sendiri. Lagi yang saya tengok ialah ayam masak kicap yang sangat simple, sesuai untuk hidangan anak anak kecil yang tidak boleh mengambil makanan pedas. Jadi hari ini, saya memasak ayam masak kicap seperti Fasha Sanda. Masak kicap kosong kerana tidak diletakkan cili kisar atau serai atau kulit kayu manis pun.
    By: Deckard_Kain|||https://www.facebook.com/people/Dekard-Kain/100008300031408|||https://twitter.com/deckard_kain|||https://www.youtube.com/watch?v=Xn7mT9UYbi8
    +381reps
    1) Ayam perap dgn garam, serbuk kunyit dan serbuk kari sebelum digoreng 2) Masukkan hirisan bawang merah, cili api dan kentang ke dalam lebihan minyak goreng ayam tadi. 3) Kemudian masukkan bahan kisar (bawang merah, bawang putih dan jintan manis) โ€“ mak ajar klu nak masak kicap sedap dan beraroma kena masukkan jintan manis)
    By: eggenator|||https://www.facebook.com/eggenator|||https://twitter.com/eggenator|||https://www.youtube.com/watch?v=dg4rylxSg5c
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA