Adult

Cara masak paprik ayam simple - Resepi Ayam Paprik Pedas Yang Simple Dan Sedap. Sekali Makan Nak Lagi Dan Lagi!



Masukkan sedikit kicap, sos cili, sos tomato dan sos tiram.

Tumis sampai pecah minyak.









Rasa dia memang terbaik.



Cara buatnya sangat mudah dengan langkah-langkah berikut.







Goreng hirisan ayam separuh masak.



Ikut kepekatan yang hampa nak.



Sedang-sedang sahaja supaya lauk paprik kita sedikit berkuah.


Sedapnya Buat Paprik Ayam Campur Seafood, Dengan Kuah Pekat Likat. Bahan Simple Je.


Sebelum ini, kalau nak makan masakan Thai kena pergi kedai.




Description: Jika rasa semua dah okay, boleh padamkan api.

Sexy:
Funny:
Views: 7683 Date: 12.01.2023 Favorited: 12 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Lagi satu, kalau anda sukakan makanan Thai, saya nasihatkan simpan stok serai, daun limau purut dan daun ketumbar banyak sikit dalam peti masing-masing, sebabnya boleh dikatakan hampir semua masakan Thai pasti nak pakai 3 jenis benda alah ni termasuklah resepi ayam paprik kita hari ni.
Hello jumpa lagi dengan saya, hari ini saya nak kongsi resepi ayam masak paprik ala thai yang saya masak semalam.
Dengan kuah pekat likat macam ni, memang tak boleh tahan kalau tengok je.

Hot Categories

Latest Comments

    +355reps
    Cara memasak: 1.Tumis 3 bahan tadi + serbuk cili + serai+ daun limau purut. 2.Tumis sehingga garing kemudian masukkan air dan tambah sos cili, sos tiram, kicap. Tambahkan lagi garam & perasa. 3.Apabila sudah masak pecah minyak sempurna masukkan ayam yang digoreng separuh tadi + sayuran (kacang panjang,bawang besar,cili besar) 4. Siap untuk dihidang.
    By: DurhamRoots|||https://www.facebook.com/durhamrootsfm/|||https://twitter.com/durhamrootsfm|||https://durhamrootsfarmersmarket.wordpress.com/
    +303reps
    Cara Memasak: 1. Panaskan sedikit minyak. Goreng setengah masak ayam. Ini untuk tekstur daging ayam yang lembut. Hanya beberapa minit saja ni. Kemudian asingkan ke mangkuk lain. Ingat, jangan ratah ya. Sabar tau!. 2. Minyak goreng ayam tadi kita tumis dengan sesudu atau dua sudu cili kering kisar. Api perlahan. Sehingga masak atau pecah minyak.
    By: f_o_t_a_|||https://www.facebook.com/F-O-O-D-I-S-T-a-N-656461317810957/posts|||https://twitter.com/S_T_A_F_O_R_D|||https://www.youtube.com/watch?v=_SDz1dExJ0k
    +114reps
    Ayam paprik siap. tanpa bawang besar. Cara Memasak Ayam Paprik. Masa memasak: 20 minit. Berikut adalah langkah-langkah memasak ayam paprik. Panaskan minyak dalam kuali dan tumiskan bawang besar, bawang putih, serai dan cili padi sehingga wangi. Tambahkan cili kisar dan tumis hingga pecah minyak. Kemudian masukkan ayam, besarkan api dan kacau.
    By: Evilandlazy|||https://www.facebook.com/evilandlazy.null|||https://twitter.com/3vil4nd1azy|||https://www.youtube.com/watch?v=b1QGfW0z45w
    +92reps
    Namun menurut resepi yang dikongsikan ini adalah versi dan style yang biasa dibuat olehnya. Sebenarnya jika banyak sayur dalam masakan lagi bagus, sebab anak-anak jika dipaksa makan sayur memang susah, tetapi jika masak terus dengan ayam paprik confirm sampai habis licin. Pertama sekali, tumiskan bawang sampai naik bau.
    By: EXTRA-THOT-SAUCE|||https://www.facebook.com/Robert.decaydance/photos|||https://twitter.com/mleija75|||https://www.reddit.com/user/EXTRA-THOT-SAUCE
    +44reps
    AYAM PAPRIK. AYAM PAPRIK. Bahan-bahannya: 4 ketul ayam - dihiris kecil. 2 ulas bawang putih - dicincang halus. 1 biji bawang besar - dibelah dua dan dihiris bulat kasar. 1 biji cili merah - dihiris serong. 11 biji cili api - dipecah-pecahkan aje. 2 helai daun limau purut - disiat-siat.
    By: amanarneja|||https://www.facebook.com/amanarneja28/photos|||https://twitter.com/Amanarneja|||https://www.youtube.com/user/amanarneja1712
media.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. media.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA